Perşembe, Nisan 27, 2006

elif şafak fetiş

ne demiş elif şafak abla? edebiyatta kadın nesne, erkek özne imiş, sevilen arzulanan kadınmış ama hep nesne kalır imiş. erkek kalem kadın kağıt imiş. buraya bir dipnot koyalım. yazıcam onu da aklıma ne geldi, şimdi bi kadının dudaklarına şiir yazabilirsin, omuz mesela of ki of anlatırsın efendim sonra jaw line hadisesi vardır. aynı karede hafiften boyun ve bedenin birleştiği bölgeyi, sonra o jaw line denen çene çizgisi mi ne onu resmet bak, ne estetik ne zerafet değil mi? ama şimdi kadın nesne oldu... olmaz. tamam o zaman bi kadın bi erkeğin dudaklarına şiir yazsın, sırtına yazsın sonra ayak bileğine yazsın. oldu mu? (kadın yazsın zaten bi erkeğin yazdığını düşünemiyorum, homofobiğim ezelden)

o değil de aklıma geldi bak ellere yazabilirsin, otur seyret mesela o elleri. he.. fetiş sahibi yaptınız lan beni...

3 yorum:

turuncu dedi ki...

gözler unutulmuş, bir çift parıldayan göz, birer elmas gibi, badem biçimli.. bunu anlatmaya doyabilir mi insan? unutabilir mi, hiç çıkar mı akıldan? gözleri ulaşılmaz bir mertebeye yükselten, mızraklarla korunan değerli bir hazine haline getiren kirpiklere değinmeden geçebilir misin? geçemezsin işte.

bunu neden olabilir? insan kendinde olmayanı yucelten bir varlık. erkekler boylesi estetik bir varlığı cins-i latif diyerek taltif ederken, herhalde hatunlar da erkekleri cins-i âkil diye taltif etmişlerdir ;-P

düşünelim, bir kavram üzerine seçiciliğimiz ancak bu kavramla fazlaca haşır neşir olmamızla olabilir. bu açıdan çok eşliliğe daha musait olan erkek milleti cins-i latifi detaylı olarak inceleme şansı bulur filan.

neyse, saçmalıyorum yine, anlatamadım dilediğimce. kardeşim koştuk geldik, yorgunuz, kitaplarımızda yazdık bunları, oradan bakın..

denemeci paşa dedi ki...

yog arkadaşım, bu abla erkek kalem kadın kağıt blabla diyecekse bunu inceleme/şikayet seviyesinde tutmamalı. biraz derine giderse zaten "erkek yapsa elinin kiri"ne varacak ama varmasın zaten ne gerek var. ha, buraya varacağını ben kestiriyorum ama artık özellikle mi yapıyor abla nedir..

bu mahremde de okuyucuyu salak yerine koyan bi iki şey var hoşlanmadım. (sayfa 130lar civarı diyeyim dipnot koyayım) bilahare yazıcam üşenmezsem. bitiricem onu da sıkılıyorum be ya, ben en iyisi the picture of dorian gray'e devam edeyim.

o değil de dün gece bi rüya gördüm... gündüz rüyası da olabilir.

l0stc0ntr0l dedi ki...

meraba
yeni yazı yazmayı düşünüyor msuunuz acaba?