Pazar, Temmuz 13, 2008

içten pazarlıklı b planı

Bir işe kalkışırken her zaman bir b planın olsun.

Çok sevdiğin ve güvendiğin birisiyle iş kurdun diyelim. Bütün paranı ona yatırma mesela. Adam iki gün sonra kalkıp "hacı olmuyo yeaaa bırakıyorum ben" dediği zaman ne halt edeceğin belli olsun. "Ben öyle adamlarla iş kurmam" deme, her kim ki insanları tanıdığını sanır, o ziyandadır.

Sevgili yaptın diyelim. Arkadaşlarınla görüşmeyi kesme. Kendileri bugün "şununla görüşme, bunu sevmedim" der ama bir zaman sonra o gider, baki kalan arkadaşlardır. Ortada kalma. "Aşk, sevgi, bunlar güvenle olur" deme, "Ben sana güvendim" deyince kimse seni terketmekten vazgeçmez.

Her yere beraber gittiğin, şeyi beraber yaptığın, en iyi arkadaşın var diye başkalarını aramamazlık etme. İki gün sonra aranız bozulur, kimi arayacağını şaşırırsın. Bağını koparma.

Bir şeye kızıp, emek vererek hasıl ettiğin bir değeri yok etme. Ediyorsan da dönüşü olmaz bir tahribat yapma. İlla tahrip edeceksen yerine geçecek başka bir şey hasıl et. Özlersin, ihtiyaç duyarsın.

B planın olmadan yaptığın her iş, sana bir zavallılık olarak geri dönebilir. Yoluna devam etmeyi bil, tali yolları aklında tut. Birilerinin arkasından bakıp "O yoluna devam etti" deme. Yoluna devam eden ol.

6 yorum:

skoer dedi ki...

'kalan olma, giden ol' mu yani?

ayşe dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
denemeci paşa dedi ki...

"giden olmasan da olur, ama kalan olma". böyle.

Adsız dedi ki...

ağzına sağlık

isfendiyar dark dedi ki...

annelerin çocukları için, veya çocukların anneleri için b planı var mı?

varsa bunlarda da vardır, yoksa burda da yoktur..

Adsız dedi ki...

diğerleri de anneler gibi bila kayıt sevebiliyor olsaydı. anne -istisnalar hariç- bir tek ölümle gider. b planı demek güvenin olmaması demek. b planı olan zaten üzülmez yaşanın gerçekliğine. kurtardığının sevincindedir. dağıldı cümleler fakat böyle bir şey işte.